آیا در صورتیکه فروشنده چک معامله را خرج کرده و چک در دست ثالث برگشت خورده میتواند قرارداد را فسخ کند

دسته بندی : حقوقی | فسخ معامله
لیلا اردستانی رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
فروشنده زمین چک به شخص ثالث در قبال بدهیش انتقال در بازار خرج میکنه چک برگشت خورده تا به امروز در بازار است واین نشون میده از منافع چک فروشنده استفاده کرده و صاحب چک جوابگو است چرا که هر لحظه امکان شکایت از صاحب چک توسط شخص ثالث می باشد.
فروشنده دادخواست انفساخ مطرح کرده استناد کرده استعلام بشه از بانک که چک برگشت خورده بدون اینکه اصل چک وگواهی بده به دادگاه .
1- چطور میشه وقتی اصل چک در بازاره ومیگه نمی تونم بگیرم از شخص ثالث اما برگشت خورده با توجه به حرفهای مذکور، چک بنده در دست شخص ثالث بمونه ازم هر وقت دلش خواست شکایت کنه هم فروشنده بیاد معامله بدون ارائه چک فسخ کنه آیا میشه این کار؟ در مقابل این ادعا چی بگم به قاضی؟
خواهشا صرف نظر از موارد دیگر قرارداد لطفا راهنمایی فرمائید.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما کاربر گرامی اگر در قرارداد شما قید شده که درصورت عدم وصول چک فروشنده حق فسخ دارد او میتواند قرارداد را فسخ کند و ابتدا اظهارنامه میدهد و سپس دادخواست اعلام فسخ ارایه میدهد و دادگاه اصولا فسخ را میپذیرد و ایشان باید مبلغ چک را به ثالث بپردازد و لاشه آنرا تحویل دهد