از تاریخ وقوع حادثه چه مدت گذشته است؟

دسته بندی : کیفری | دیه
عاطفه بذار
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام
بنده طی نزاعی ک با برادر خود داشتم طی زد و خورد الان محکم ب پرداخت دیه هستم و الان حکم قطعی صادر شده و باید طی 5 روز برای اجرای حکم در اجرای احکام حاضر شوم و من بعلت بضاعت مالی نمیتونم پرداخت کنم. الان عدم حضور من چه طبعاتی برای من دارد و اینکه اگر حکم جلب صادر بشه ب چه صورت اجرا خواهد شد ممنون میشم ک توضیح کامل بدین.باتشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

در ضرب و جرح عمدی منتج به دیه حکم دیه در اجرای احکام پس از ابلاغ و عدم حضور محکوم علیه در صورتی که از تاریخ وقوع حادثه بیش از یک سال گذشته باشد قابل اجراست پس اگر یک سال گذشته باشد و شما حاضر نگردید از طریق استعلام سه گانه دارایی شما بررسی اگر مال وجود داشته باشد توقیف در غیر این صورت حکم جلب صادر خواهد شد نکته: دیه بر اساس نرخ روز پرداخت محاسبه میگردد نکته : امکان طرح دعوای اعسار و تقسیط هم وجود دارد ولی اگر یک سال از زمان حادثه گذشته باشد اعسار مانع جلب نیست و اگر پیش از پایان مهلت یکسال باشد میتوانید از محکمه تقاضای تقسیط نمایید