21 مرداد 1401

سوال در خصوص کارشناسی جعل و اعتراض به آن

دسته بندی : کیفری | جعل
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما وکیل محترم بنده یک پرونده راجب رفع تصرف عدوانی حقوقی از ملکم رو داشتم در دادگاه طرف مقابلم یک مبایعه نامه جعلی به دادگاه ارائه داد مدعی شد که ملک رو قانونی از بنده خریداری کرده. طبق نظر کارشناسی منفرد این قولنامه کاملا جعلی تشخیص داده شد هم در خصوص امضا و هم در خصوص اثر انگشت و طی اعتراضی ک طرف مقابل داشت به هیت سه نفره ارجاع داده شد ک نظر کارشناس اینطور بود: اثر انگشت اختلاف اساسی داشت و امضا از لحاظ فرم و قالب شکلی دارای تشابهاتی میباشد ولی به علت کمرنگ بودن خطوط ترسیمی امضا اظهار نظر قطعی فراهم نگردید ک باز هم به این نظر کارشناسی معترض شد اما قاضی ختم رسیدگی رو اعلام و خوشبختانه رای دادگاه بدوی به نفع بنده صادر شد و الان طرف مقابل در دادگاه تجدید نظر اعتراض کرده گفته چون نظر کارشناسی 3 نفره نوشته دارای تشابهاتی بوده ارجاع بدید به هیئت 5 نفره میخواستم بدونم ممکنه در تجدید نظر دوباره به کارشناسی ارجاع بشه؟ ممنون از وقتی ک میزارید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام ارجاع به کارشناسی با اختیار قضات است اما آنچه معمول است در محاکم تجدیدنظر با نظر به وجود دو قرار کارشناسی و نتیجه یکسان امکان قبول کارشناسی مجدد نزدیک به صفر است