24 آبان 1401

جای گذاری لوله آب در زمین های مزروعی توسط مالکین مشاعی

دسته بندی : حقوقی | امور اراضی
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام.بنده از یک حلقه چاه عمیق مقدار یک ششم از یک دانگ را دارم(ارثیه) و بنا بر شرایط بی ابی میخواهیم با شرکای دیگر اقدام به لوله کشی از چاه تا مزارع خود وبه صورت مشارکتی داشته باشیم.میزان سهم هرنفر از شرکا از چاه عمیق برحسب دانگ بوده و متفاوت است.مسافت مزارع هر نفر نیز مقدار متفاوتی است.بنده نحوه محاسبه هزینه هر نفر را اینگونه بیان نمودم که میزان هزینه لوله کشی بر حسب متراژ(در هر مزرعه) تقسیم بر دانگهای موجود شده و هر نفر برحسب دانگ و قدالسهم خودبنا به متراژلوله مصرفی هزینه لوله را بپردازد ولی شرکای دیگر اتفاق نظر دارند که در هر مزرعه هزینه لوله کشی بر حسب متراژ تقسیم بر تعداد نفرات شده و نفرات موجود هزینه مساوی بپردازند.حال بنده که دارای یک ششم از یک دانگ هستم باید هزینه ای مساوی نفری که یک دانگ یا نصف یک دانگ است بپردازم.بنده از لوله کشی مذکور درسال36ساعت استفاده خواهم کرد و شرکای دیگر هرکدام حداقل 200ساعت استفاده خواهند کرد.به گفته انها بنده نیز مبلغ 20ملیون پرداخت کنم و بقیه نفرات هم هر کدام 20میلیون.از طرفی شرکا بنده را مجبور به پرداخت مینمایند یا میگویند که پرداخت نکنی اصلا شریکت نمیکنیم.ایا این کار عدالت و انصاف است؟.ایا میتوانم از راه قانونی و شکایت این موضوع را حل و فصل کنم؟با چه عنوان و با استناد به چه ماده و قانونی.ممنون

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی شما باید طبق توافقات سایرین عمل نمایید چراکه در احداث و راه اندازی آسانسور نیز طبقه اول نمی‌تواند بگوید چون من طبقه اول هستم نباید هزینه ای پرداخت کنم یا کمتر پرداخت کنم. شما اجباری به پرداخت ندارید ولیکن آنها نیز مسئولیتی نسبت به سهم و ملک شما در آبرسانی ندارند بهترین راه حل اینست که توافق. نمایید چرا که اگر بر عکس میشد و شما میخواستید اقدام به لوله کشی و آبرسانی به زمین خود را انجام دهید و سایرین مشارکت نمی‌کردند ، خیلی هزینه ی بیشتری را می بایست می پرداختید .