12 آذر 1401

خرید طلا بدون فاکتور و رد مال در سرقت و ضمانت از سارق

دسته بندی : کیفری | سرقت
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام ببخشید سوالم این بود که من الان ماشینم ضمانت دخترم کردم وخوابوندنش خودم گفتمم .الان صاحب طلا ها طلاهاشو مخاد آیا طلا فروش که بدونه فاکتور طلا ازدختر خریده کارش پیگیری قانونی داره و اینکه این پیش مامانش بزرگ شده باتوافق ثبتی که من اون کاغذم هنوز دارم آیا خسارت شاکی رو من که ماشینم گرو گرفتم همشو باید بدم یا مامانشم باید کمک کنه واینکه دوماه پیش این طلاها ربوده شده شاکی گفته من به گرم یاطلا یا پول به نرخ روز که خیلی گرونترم شده مخام تکلیف من که تنها منبع زندگیمو وسیقه گذاشتم گفتم بحرحال بچمه نره زندان که وجدانم دیونم میکرد ازطرفی اگه پول شاکیو که برابر باپول ماشینمه دادگاه طی چ زمانی میفروشه تا پول شاکیو بده وایا من راهی دارم که تنها منبع نونم ازبین نره وطلا فروش این وسط مال خر بحساب میاد

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی صرف خرید طلا بدون فاکتور جرم نیست،مگر اینکه اثبات شود که طلاها سرقت رفته‌اند و طلافروش هم با علم به مسروقه بودن، اقدام به خرید کرده است، که در اینصورت می‌توان علیه او شکایت کرد. پرداخت نه بر عهده ی شماست نه مادرش بلکه بر عهده دخترتان است . و اما در خصوص خودرویی که از باب وثیقه. گذاشته اید ، لازم به ذکر است که اگر رد مال انجام نشود و تعهد شما طبق ضمانتی که صورت گرفته ایفا نشود ، خودرو شما از طریق مزایده فروش می‌رود .