16 آذر 1401

قتل وقراین و اماراتی مبنی بر قاتل بودن شخص

دسته بندی : کیفری | قتل عمد وغیرعمد
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر
سوال حقوقی بنده شخصی نیست بلکه مربوط به بخشی از داستانی هست که قصد نوشتنش رو دارم و ممنون میشم لطف کنید و جواب مشخص بهم بدید.
صحنه قتلی وجود داره با اثر انگشت فراوان قاتل در خود صحنه جرم(دستگیره در، میز، دیوار و غیره)، آلت قتاله هم کلا پیدا نشده و اینکه اون فرد مشخص در زمان نزدیک به قتل در ساختمان صحنه جرم هم دیده شده و شاهد براش وجود داره
در عین حال قاتل و مقتول دلال مواد مخدر هستند و مراوداتی باهم دارند که به سبب اون مراودات و مشکلات مالی و بالاکشیدن سهم همدیگه یکی از اونها دست به قتل فرد دیگه میزنه.
میخام بدونم با این اثر انگشت فراوان در محل جرم(نه روی آلت قتاله) و دیده شدن در ساختمان صحنه جرم و علاوه بر اون مدارکی که دشمنی این دو رو ثابت میکنه و انگیزه قتل رو بیان میکنه توجیه پذیر هست که قاتل توی دادگاه محکوم به قصاص بشه؟
و مهم تر از اون اگر فقط مدارک مالی و دشمنی این دو و درواقع انگیزه قتل رو از داستان بیرون بکشیم و مساله اثر انگشت و دیده شدن در صحنه جرم باقی بمونه میشه امیدوار بود که وکیلی بتونه از قتل تبرعه ش کنه؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی با بررسی بیشتر و بدست آوردن دلایل محکم‌تر امکانپذیر است ولی اگر جمیع ادله فقط همین موارد ذکر شده باشد احتمال قصاص کم می باشد . از موارد مذکور میتواند بعنوان قراین و امارات استفاده کرد و نمیشود در پرونده های حدی با استناد به قراین و امارات. رای قصاص صادر کردمگر تحت شرایطی . و میتوانید با وکیل اقدام کنید ولی نتیجه ی هیچ پرونده ای مشخص نیست . موفق و سربلند باشید