محاسبه آنلاین حق الزحمه داوری
امروزه پروندهها و اختلافات حقوقی توسط داورها مورد بررسی قرار میگیرد. یکی از مهمترین موضوعاتی که در نظام حقوقی کشور ایران وجود دارد، بحث حق الزحمه داوری بوده است. حال ممکن است سوالاتی در زمینه نحوه و محاسبه حق الزحمه داوری در ذهن شما به وجود آید. دانستن نحوه محاسبه حق الزحمه داوری به شما کمک میکند تا اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید و تصمیم بهتری در این زمینه بگیرید.
حق الزحمه داوری در سال 1402
اینکه حق الزحمه داوری سال 1402 چگونه است؟ باید اشاره کرد که هزینه داوری و حق الزحمه داوری در مورخ 05/06/ 1401 توسط رییس قوه قضاییه ابلاغ و تصویب شده جدیدترین آیین نامه حق الزحمه داوری شناخته میشود و تاکنون هیچ تغییری نداشته است. در این آییننامه حق الزحمهها به دو صورت ارائه شده است که عبارتند از:
حق الزحمه داوری طبق توافق طرفین
میزان حق الزحمه داوری مطابق توافق طرفین اینگونه تعریف شده است که طرفین دعوا و داور قراردادی ما بین خود میبندند و در آن میزان حق الزحمه داوری را مشخص و به شخص ثالثی واگذار میکنند. این روش بر اساس ماده 500 قانون آیین دادرسی مدنی شکل خواهد گرفت و باید طرفین اختلاف بدان عمل کنند.
هزینه داوری یا حق الزحمه داوری بر عهده کیست؟
بر اساس ماده 3 آیین نامه حق الزحمه داوری پرداخت حق الزحمه داوری بر عهده طرفین است، مگر آن که در قرارداد داوری ترتیب دیگری مقرر شده باشد.
عدم توافق طرفین در مورد حق الزحمه داوری
اگر بین طرفین توافق یا قراردادی برای پرداخت حق الزحمه داوری وجود نداشته باشد، داوران بر اساس کار و میزان زحمتی که متحمل شدهاند، حق الزحمه داوری خود را محاسبه میکنند. این قانون توسط رئیس قوه قضائیه در سال 1401 تصویب و در دستگاههای قضایی قابل اجرا است. شما میتوانید برای اطلاع از حق الزحمه داوری از خدمات مشاوره حقوقی رایگان شبانه روزی مجموعه ما استفاده کنید.
سقف حق الزحمه داوری چقدر است؟
ممکن است این سؤال به ذهن شما خطور کند که آیا حق الزحمه داوری سقفی دارد یا خیر؟ در چند سال اخیر بحثی در زمینه سقف حق الزحمه داوری مطرح شد؛ طراحان این موضوع معتقد هستند که برای حق الزحمه داوری و جلوگیری از افراط و تفریط و بالا بردن شفافیت داوری باید برای حق الزحمه سقفی مشخص کرد. این امر تضمینی برای حقوق طرفین دعوا به شمار میآید. درحالیکه مخالفان این طرح بر این اعتقاد هستند که تعیین سقف حق الزحمه داوری باعث کاهش کیفیت و انگیزه داوری خواهد شد.
جدیدترین آییننامه حق الزحمه داوری
جدیدترین آییننامه حق الزحمه داوری و سقف آن در سال 1401 توسط رییس قوه قضائیه تصویب و ابلاغ شد. طبق قوانین مندرج در آیین نامه سقف حق الزحمه داوری در دعاوی غیر مالی تا حدودی مشابه با دعاوی مالی که یک و نیم میلیارد تعیین شده است اعمال و ابلاغ می شود.
نحوه محاسبه حق الزحمه داوری
نحوه محاسبه حق الزحمه داوری یکی از موارد مهمی به شما میرود که برای خواهان و خوانده در دعاوی مالی و غیرمالی متفاوت است. این امکان برای متقاضی فراهم شده که با مراجعه به جدول تعرفههای مندرج در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نوع دعوای خود، درصد هزینه داوری، تعداد اوراق شکواییه یا دادخواست حق الزحمه داوری را مشخص کند. در دعاوی مالی محاسبه هزینه داوری بستگی به نوع دعوا و مراحل آن دارد. درحالیکه در دعاوی غیرمالی هزینه داوری مبلغ ثابتی دارد.
برای مثال طلاق یک دعوای غیرمالی به شمار میآید و هزینه داوری آن مسئلهای بسیار مهم و مورد توجه است. مطابق ماده 15 که در آییننامه قضایی مندرج شده است، داوران میتوانند حق الزحمه داوری طلاق خود را از زوجین درخواست کنند. ماده 5 قانون قضایی در مورد حمایت خانواده این را عنوان کرده است که اگر فردی از طرفین دعوا قادر به پرداخت هزینه داوری طلاق نبود، مطابق تایید دادگاه فرد از پرداخت هزینه داوری معاف خواهد شد.
مشارکت در ساخت و نحوه بستن قرارداد یکی از کارهای پیچیده به شمار میآید که در این زمینه باید دانش و آگاهی جامع و کاملی داشت. حال اگر بین طرفین دعوایی پیش آید، این دعوا جزء دعاوی مالی محسوب میشود. بررسی و داوری در این زمینه هزینههایی را در بر دارد و باید به وکیل مالی مراجعه شود. مطابق ماده 497 قانون حق الزحمه داوری در قرارداد مشارکت در ساخت بر عهده طرفین قرارداد خواهد بود. مگر اینکه در قرارداد داوری که ما بین داور و طرفین دعوا بسته شده است بندهای دیگری وضع شده باشد که مطابق آن باید عمل شود شما میتوانید از خدمات مشاوره حقوقی استفاده کنید و در مورد حق الزحمه و محاسبه آنلاین حق الزحمه داوری راهنماییهای لازم را کسب کنید.
محاسبه حق الزحمه داوری با وکیل وند
اگر تمایل دارید دراسرع وقت محاسبه هزینه دادرسی پرونده خود را محاسبه کنید، میتوانید آن را به افراد متخصص این حوزه بسپارید. وبسایت وکیل وند یک مشاور حقوقی مطمئن و با تجربه در این حوزه است و بهراحتی به محاسبه حق الزحمه داوری میپردازد. وکیل وند، همچنین یکی دیگر از راههای مطمئن و بینظیر برای رسیدن به جوابهای حقوقی مشاوره حقوقی 24 ساعته، خواهد بود. این مجموعه مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته دارد.