10 دی 1402

داوری و اعتراض وابطال ان

دسته بندی : داوری | ابطال رای داور (مالی)
غلامرضا قربانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام. در یک پرونده «مشارکت در ساخت» فردی به عنوان داور تعیین و این عبارت در بخش داوری درج شده بود: (((در صورت بروز هرگونه اختلاف در مفاد قرارداد اعم از تعبیر و تغییر یا اجرای آن،طرفین متعهد و ملزم می باشند که ابتداعا سعی در صلح و سازش خارج از دادگاه و یا در حضور حکم آقای حمید اسدی که مورد قبول طرفین است،داشته باشند که پس از آن در صورت عدم سازش و نیاز، جهت اعتراض طرفین در مراجع قضایی و ذیصلاح مسموع به سمع خواهد بود.))
داور با دریافت اظهارنامه از طرف اول (مالک) اقدام به ارسال آن برای طرف دوم (سازنده) نمود که طرف دوم پاسخی نداد و داور رای صادر کرد. با اعتراض طرف دوم، دادگاه بدوی به دلیل عدم تشکیل جلسه رسیدگی از سوی داور و عدم رعایت اصل تناظر، رای داور را ابطال کرد. دادگاه تجدید نظر در رسیدگی اعلام کرد اصلا داور حق رای نداشته و صرفا می‌توانسته سازش ایجاد کند. حالا داور اظهارنامه‌ای از سازنده را ارائه کرده که سازنده به صراحت نوشته: (((رای داوری خود را با صراحت تمام در این مورد اعلام نمایید.)))
آیا این اظهارنامه می‌تواند از دلایل اعاده دادرسی باشد و به نوعی داوری را تنفیذ کند؟
با تشکر از

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

اظهارنامه دلیل بر اعاده دادرسی نمی باشد ولذا موضوع خارج از داوری مطابق رای تلقی گردیده است