08 بهمن 1401

عدم کارسازی به موقع چک

دسته بندی : حقوقی | چک حقوقی
لیلا اردستانی رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام من خودرویی را چهارماه پیش از بنگاه دار خریداری کردم در مبایعه نامه بنگاه دار شماره چک اول را که مبلغ هفتاد میلیون بود را قید کرد ولی هیچ اسمی از مابقی پول و چک دوم که قرار است برج دوازده پاس شود قید نکرد. من یک ماه بعد از معامله متوجه عیب ونقص زیادی در خودرو شدم و درخواست کارشناسی دادم کارشناس بیست میلیون برایم طلب خسارت کرد دادخواست را به شورا ارائه دادم. شورا رای را به نفع من صادر کرد و چون بنگاه دار در جلسه شورا حاضر نشد رای غیابی صادر شد وبیست روز واخواهی و ببست روز تجدید نظر. با توجه به اینکه به روز موعد چک نزدیک می شویم و من از این آقا طلب خسارت به مبلغ هجده میلیون را دارم و قصدم این است که فعلا چک را توقیف کنم تا مسئله حل شود. در ضمن چک هجده میلیونی را بنگاه دار به نام همکارش نوشت. آیا با این تفاسیر که نه اسمی از هجده میلیون و نه شماره چک و نوشتن چک به نام همکار بنگاه دار صورت گرفته من می توانم چک را توقیف کنم و برایم مشکل ساز نمی شود؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما کاربر گرامی چک باید در سررسید پرداخت شود و نبود وجه در موعد باعث مسولیت برای شما میشود بخصوص که چک بنام خود فروشنده نیست بنابراین شما چک را در موعد پرداخت کنید و اگر ادعایی دارید جدا باید اقدامات قانونی را انجام دهید