بیع خودرو با قولنامه قبل از فوت

دسته بندی : حقوقی | تقسیم مال
سید علی ضیاالحق
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام مادرم خودرویی را با خط خودش یکسال قبل از فوت طی قولنامه دستی (با دو شاهد) به خواهرم داده و به خاطر اعتماد اقرار به دریافت ثمن کرده. بعد از فوت مادر خواهرم نسبت به فک پلاک اقدام نکرد بلکه کلیه هزینه های خودرو را به پدر به بهانه اینکه کنار او زندگی تحمیل کرد. اکنون بعد چهار سال بدون اظهارنامه الزام به سند به ورثه داده است. اولا ظن آن میرود که قولنامه در زمان بیماری مادر یعنی یکماه قبل عمل جراحی نوشته شده که به شدت دچار ضعف بوده است. دوم اینکه خواهرم میگوید من پولی به مادر ندادم و او آن را به من بخشیده. با فرض اینکه قرارداد یکسال قبل و در زمان سلامت وی نوشته شده چرا در همان زمان مادر را ملزم به انتقال سند نکرده؟ چون احتمالا او از حق حصر خود استفاده کرده و چون ثمن پرداخت نشده به وی انتقال نداده. آیا من می توانم با مدارکی مانند فیلم اماره وضعیت ضعف مادر، فیلم اماره اقرار خریدار به عدم پرداخت ثمن و عدم اطلاع شاهدین از پرداخت و تاریخ، عدم مشابهت امضا با امضای دیگری در همان تاریخ، تحمیل هزینه ها بر پدر (بیمه نامه به نام پدر) قرارداد را باطل یا حداقل ثمن را زنده کنم؟ تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام . شما باید موضوع را از طریق دیگری پیش ببرید . اولا ایا این خودرو در تصرف خواهر شما قرارداد یا خیر ؟ اگر پاسخ منفی ست بفرمایید کجاست و در تصرف کیست در هر حال شما باید درخواست فروش مال مشاع رو بدید و مالی که به تمام ورثه به ارث رسیده رو درخواست فروش از طریق مزایده داشت باشید . زمانی که خواهر شما در مقام دفاع نسبت به مالکیت خودرو دعوی تقابل مطرح کرد اون موقع در مقام دفاع باید به تناسب دادخوست متقابل ایشون تصمیم گرفت که چه دفاعیی مطرح بشه