05 تیر 1402

حذف نام پدید آورنده و مخترع در ثبت اختراع

دسته بندی : مالکیت معنوی | ثبت اختراع
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با عرض سلام و وقت بخیر اگر شخصی که در اختراع سهیم بوده به نام خود و اشخاص دیگر گواهی نامه ثبت اختراع بگیرد و نام شریک خود را که طبق قرارداد در اختراع سهیم بوده نیاورد مرتکب چه جرمی شده است ؟و طبق کدام ماده قانونی و قانون قابل مجازات میباشد؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی بر اساس ماده 61 قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری (مصوب 1386)؛ هر شخصی اعمالی را که طبق مواد 15 ،28 و 40 جزء حقوق مالک محسوب می‌شود و یا عمل غیرقانونی مندرج در ذیل ماده 47 ، که هرگونه استفاده از یک نام تجاری توسط اشخاص ثالث اعم از اینکه به‌صورت نام تجارتی باشدیا علامت یا علامت جمعی ، یا هرگونه استفاده از آن‌ها که عرفا باعث فریب عموم شود ، مرتکب شود ، مجرم شناخته‌شده و علاوه بر جزای نقدی به حبس تعزیری از 91 روز تا 6 ماه یا هر دو محکوم می‌شود. و همچنین در ماده 23 قانون حمایت از حقوق مؤلفان ، مصنفان بیان شده: هر کس تمام یا قسمتی از اثر دیگری را که موردحمایت این قانون است بنام خود یا بنام پدیدآورنده بدون اجازه او و یا عالماً عامداً بنام شخص دیگری غیر از پدیدآورنده نشر یا پخش یا عرضه کند به حبس تأدیبی از شش ماه تا 3 سال محکوم خواهد شد. موفق باشید