05 تیر 1402

سو استفاده از سفید مهر و سفید امضا

دسته بندی : کیفری | استفاده از سند مجعول موضوع مواد 532 533 534
سید ابراهیم رحمتی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
در قسمت اول ماده673 آمده است «هر کس از سفیدمهر یا سفیدامضایی که به او سپرده شده است، سوءاستفاده کند» و در قسمت دوم آن آمده که «هر کس از سفیدمهر یا سفیدامضایی که به هر طریق به دست ‌آورده است، سوء‌ استفاده کند» به مجازات مقرر محکوم می‌شود. اشکالی که در نگارش این ماده وجود دارد، این است که قسمت اول، خاص و قسمت دوم آن عام است و زمانی که ابتدا خاص بیان می‌شود، گفتن عام ضرورتی ندارد.
آیا این دو مورد مورد تایید است؟
1، عرف قضایی در مورد اسناد تجاری این است که این جرم در مورد سفته و چک واقع نمی‌شود
2دادن اسناد تجاری به شرطی که امضای آن صحیح باشد، در حکم دادن وکالت به گیرنده برای پر کرده قسمت‌های سفید است

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

در بند اول قید سپردن شرط است مانند جرم خیانت در امانت اما بند دوم به هر طریقی غیر از سپردن به دست آمده باشد را شامل می شود