18 مرداد 1402

مجازات قانونی شهادت دروغ در دادگاه

دسته بندی : کیفری | شهادت دوروغ در دادگاه نزد مقامات رسمی
آزاده آقاجانی دلاور
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
افرادی در حضور قاضی دادگاه حقوقی بعد از سوگند به قرآن ، شهادت بر پرداخت پول به کسی داده اند و بعد از اینکه قاضی سوالاتی پرسید و معلوم شد جواب آنها متناقض هست و شهادت کذب داده اند، فردای آن روز قبل از صدور رای به دادگاه مراجعه نمودند و شهادت خویش را لغو کردند.
آیا میتوان از بابت قسم و شهادت کذب از آنها شکایت کرد؟
و اینکه چه مجازاتی خواهند داشت؟ حبس یا جزای نقدی؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

درود کاربر گرامی براساس متن ماده 650 قانون مجازات اسلامی، مجازات شهادت دروغ در دادگاه به شرح زیر است: « هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده‌میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.