09 مهر 1402

توهین به مقدسات اسلام و مجازات آن

دسته بندی : کیفری | اهانت به مقدسات اسلام
مهران رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام ببخشید یک نفر در یک پیام رسان داخلی اومده میگه که بابای من فلانه و رئیس پلیس فتاست و گوشی شما تحت کنترله چون ک گفتین اسلام مشکل داره آیا این میتونه درست باشه؟یعنی اهانت به اسلام جرمه و اگر جرمه چه کیفری داره؟ و آیا پلیس فتا حق داره گوشی کسی رو چک کنه

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام . نگران نباشید محکوم شدن به این جرم شرایطی داره از جمله صراحت در بیان و‌‌‌‌..‌‌‌‌‌ بله پلیس فتا اگر متوجه جرمی در فضای مجازی شود ،جرم اهانت به مقدسات در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات تبیین شده است . در ماده 513 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی به این جرم پرداخته شده است و آمده است که هرکس به افراد زیر توهین کند در صورتی که مشمول جرم ساب النبی نشود ، مرتکب جرم اهانت به مقدسات شده است . این مقدسات شامل : -مقدسات اسلام -هر یک از انبیا -هر یک از ائمه -حضرت صدیقه طاهره ، هستند. بنابراین در صورتی که هر کس اهانت و توهینی به مقدسات نمایند ، طبق قانون مجرم است و باید مجازات شود . البته نوع مجازاتی که برای اهانت به مقدسات در نظر گرفته شده است با توهین به دیگران متفاوت است . مجازات اهانت به مقدسات در ماده 513 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مجازات توهین به مقدسات نیز آمده است . در این ماده گفته شده است که هر کس به افراد فوق الذکر اهانت نماید ، در صورتی که مشمول جرم ساب النبی شود ، مجازات او اعدام خواهد بود ، در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد . البته با توجه به اینکه این جرم از جرائم تعزیری است ، قاضی می تواند در صورت وجود شرایط تخفیف در مجازات ، مجازات را کاهش با تغییر دهد