22 مهر 1402

تفاوت فسخ و انفساخ در حقوق

دسته بندی : حقوقی | انفساخ معامله
زهرا نادری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با توجه به محتویات پرونده ملاحظه می گردد که مطابق مندرجات قسمت اخیر قرارداده
چنانچه یکی از اقساط ثمن پرداخت نشود قرارداد منفسخ خواهد بود. بدین وصف ضمانت اجرای عدم پرداخت ثمن در مهلت
مقرر انفساخ بوده است نه فسخ. در حالی که فسخ و انفساخ دو نهاد حقوقی جداگانه هستند و خواهان چنانچه ادعایی دارد می
بایست در باب انفساخ طرح دعوا نماید و بر این اساس دعوای کنونی که بدون رعايت اين مهم طرح گرديد موافق قانون
اقامه نشده و ضمانت اجرای موضوع خواسته خارج از چارچوب توافق طرفین بوده است لذا دادگاه با استناد ماده 2 قانون
آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 قرار عدم استماع دعوا صادر و اعلام می نماید۔

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام بدلیل ایراد شکلی ک انفساخ طرح دعوی نشده دعوی رد شده مجدد تحت عنوان انفساخ قابل اقدام است چنانچه در قرارداد فسخ شرط شده باشد به دادنامه اعتراص نمایید