16 اسفند 1402

درج شرط انفساخ در فرارداد

دسته بندی : حقوقی | انفساخ معامله
مهسا آخانی
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

با سلام ، من ملک خودم را فروختم و شخص خریدار به من چک داده . (5 میلیارد تا قبل از عید) از طرفی یک ملک دیگر خریداری کردم اما در مبایعه نامه برای من شرط گذاشته اند که چنانچه تا قبل از عید 5 میلیارد تومان را تسویه حساب نکنم این مبایعه نامه فاقد اعتبار است و از درجه اعتبار ساقط میشود . من تا الان 2 میلیارد تومان از خریدار خود گرفته ام و برای فروشنده واریز کردم، تاریخ چک بعدی که به من داده اند 27 اسفند است (مبلغ 3 میلیارد تومان) سوال من این است که اگر به هر دلیلی این چک (3 میلیارد تومان) برای بعد از عید پاس شد یا به اخر وقت رسید و تا قبل از عید برای فروشنده واریز نشد چه اتفاقی می افتد ؟ ایا مبایعه نامه را میتواند فسخ کند ؟ اگر فسخ بخواهد بکند باید جریمه بدهد ؟ ایا ثمن معامله از جریمه کم میشود و بعد جریمه را پرداخت میکند ؟ یا نه ؟ کلا فسخ نمیشود چون پول رد و بدل شده . من از این ترس دارم که ملک خودم را از دست بدهم، 2 میلیارد هم از دست بدهم و همچنین مبایعه نامه من هم فسخ شود .

پاسخ کارآموز وکالت :

کاربر محترم با سلام شرط درج شاه در قرارداد شما شرط انقساخ عست و چنانچهموفق به پرداخت البافی ثمن نشوید معامله خود به خود منفسخ و می بایست ثمن به خریدار و موردمعامله به فروشنده برگردانده شود و در خصوص جریمه و خسارات و ... می بایسا شروط مندرج در قرارداد بررسی گردد