28 مهر 1402

اعتبار اقرار طرفین دعوا در دادگاه

دسته بندی : کیفری | اهانت به مقدسات اسلام
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام و عرض ادب

1)) آیا صورتمجلس شهادت یک فرد در شورا، برای دادخواست دیگری علیه وی در جایگاه خوانده در حکم اقرار محسوب میشود یا خیر؟
اگه جواب مثبت است استناد به چه ماده ای؟
(یعنی آیا وی میتواند بگوید که شهادت من براساس کذب بوده است؟!)

2)) بنده علیه همسرم شکایت توهین به مقدسات اسلام داده بودم
چون که گفته بود: گور پدر شریعت و من دین را قبول ندارم.
دادیاری جمله اولی رو بعنوان اهانت تشخیص داده و جمله دومی را گفته به دین وی ضرر نمی رساند.
دادگاه هم دادنامه دادیاری را رد کرده که اکنون اعتراض کردم.

🏵 و اما در مورد جمله دوم و به استناد پرونده فوق خواستم شکایت ارتداد بدهم که در سیستم قضایی تعریف نشده است.
بنظر شما چکار کنم؟؟
آیا میتونم دادخوست فسخ نکاح با استناد به پرونده فوق که شاهدانم نیز گواه دادنده اند بدم؟؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام - کاربر محترم باتوجه به اینکه مجازات مرتد سنکین میباشد اصولا دادگاهها سعی بر ان دارند که احتمال اینکه طرف در نزاع خانوادگی در اعصبانیت چنین کلماتی استفاده نموده در اصل مرتد خوانده نخواهد شد اما در مورد قسمت اول سوال اقرار در محضر قاضی معتبر میباشد