05 آبان 1402

رابطه جنسی بدون رضایت

دسته بندی : کیفری | تجاوز به عنف
محمد اکرمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام دختری 25 ساله هستم با دوست پسرم از یکسال پیش تاالان رابطه جنسی داشتم میتونم ثابت کنم بار اول که یکسال پیش بوده کار خودش بوده؟چون میگن پزشک قانونی مشخص نمیکنه چندین ماه گذشته رو و جرم اون آقا چیه

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و درود اولا در پزشکی قانونی مدت زمان وقوع رابطه و دفعات آن قابل تعیین می باشد، بدین صورت که اگر نسج التیامی شکل گرفته باشد نشان دهنده گذشتن زمان طولانی (حداقل یک ماه از زمان وقوع رابطه) می باشد و چنانچه نسج التیامی شکل نگرفته باشد نشان دهنده تازه بودن رابطه بوده که پزشکی قانونی با توجه به تشکیل یا عدم تشکیل نسج التیامی مدت زمان وقوع رابطه را تعیین می نماید. ثانیا هنگامی که به دفعات رابطه برقرار شده باشد این امر نیز توسط پزشکی قانونی قابل تشخیص است. ثالثا رویه محاکم بدین صورت است که هنگامی که بین طرفین رابطه دوستانه برقرار باشد (با احراز آن از طریق بررسی گوشی های طرفین و ارسال پیام ها و تماس های برقرارشده و سایر موارد) عنصر عنف از زنا رفع می شود. رابعا اصل اثبات چنین جرایمی به شدت دشوار بوده و غالبا جز در موارد خاص قابلیت اثبات ندارد.