14 آبان 1402

تصرف معبر عمومی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

دسته بندی : کیفری | تصرف غیر قانونی استفاده غیر مجاز از اموال دولتی
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

زمینی داریم در رامسر که همسایه آمده و کوچه شو درب گذاشته و قفل زده.خودش هم در ملک نیست.ولی دربی که زده، چون زمینش دیوار نداره، داخل ملکشه.در واقع کوچه رو تصرف کرده.

کوتاهترین راه به جز شکایت کیفری برای باز کردن درب چیه؟ آیا شهرداری یا 110 می تونه اینکا رو بکنه؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

باسلام کاربرگرامی اگر راهی که همسایه اقدام به انسداد آن نموده معبر عمومی بوده باشد شما میتوانید دعوی حقوقی به استناد ماده ٢5 قانون مدنی که بیان می‌دارد هیچکس نمی‌تواند اموالی را که مورد استفاده عموم است و مالک خاص ندارد تملک کند را مطرح نمایید و اگر این درب را در ملک اختصاصی شما قرارداده که هم دعوی کیفری و هم حقوقی میتوانید مطرح نمایید ولیکن بدون طرح دعوی امکان بروز درگیری وجود دارد و بنده به شما پیشنهاد نمیکنم که شخصا و غیرقانونی در این موضوع ورود نمایید، موفق باشید.