13 دی 1402

فسخ معامله با توجه به عیب موجود

دسته بندی : حقوقی | انفساخ معامله
احمدرضا گل شیرازی
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام.من یه ماشین قولنامه کردم و فردا صبحش متوجه شدم که گیربکس ماشین مشکل داره و پیام دادم به فروشنده و بهش گفتم ولی اون قبول نکرد و الان هم گفته که شکایت می‌کنه ولی هنوز خبری نشده
ما یه قولنامه دستی نوشتیم و از 313 میلیون پول من 260میلیون تومن بهش دادم و قرار بود 40 تومن تا فرداش که جمعه و مابقی رو بعد از وکالت تعویض پلاک پرداخت کنم.حالا من می‌خوام بدونم اگه دادگاه بریم به چه شکلی پیش می‌ره آیا من محکوم میشم یا نه ؟؟؟

پاسخ کارآموز وکالت :

کاربر محترم با توجه به اینکه اصل بر لزوم قراردادهاست و شما باید به تعهدات مندرج در قرارداد عمل نمایید ، صرفا با استناد به ماده 442 قانون مدنی اختیار فسخ معامله را دارید .پیشنهاد می گردد ابتدا اظهارنامه ای برای فروشنده مبنی بر اعلام عیب موجود ارسال نمایید و در صورت عدم پاسخ فروشنده دادخواست با عنوان فسخ ( خیار عیب ) مطرح نمایید.