22 دی 1402

بطنا ما بعد بطن در وقف

دسته بندی : حقوقی | اثبات وقفیت
مهران رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

عرض سلام.‌ ما ملکی وقفی خاص داریم برای تولیت در وقفنامه هیچ کس معین نشده فقط نحوه انتفاع ««بر اولاد ذکور بطنا بعد بطن »»نوشته شده است.چون طبقه اول موقوف علیهم سه نفر بودند و از یکی از این سه نفر اولاد ذکور فقط من به عنوان نوه مانده ام. اما از آن دو نفر دیگر طبقه اول موقوف علیهم ؛ دو پسر به جا مانده یعنی انها یک طبقه بر من مقدم هستند اما خوب پدرشان با من فرق داره. خواستم ببینم بطنا بعد بطن شامل من هم میشه که موقوف علیهم باشم؟ ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام اگر در وقف نامه چنین بگوید:« وقفت علی أولادی نسلاً بعد نسل و بطنا بعد بطن» مفهوم این جمله، وقف ترتیبی است، معنایش این است مادامی که نسل اولی است، نوبت به نسل دوم نمی‌رسد، مادامی که پدر هست، نوبت به پسر نمی‌رسد، اگر پدر فوت کرده، پسری دارد، پسر نمی‌ تواند مزاحم عمو بشود و هکذا نمی‌ تواند مزاحم عمه باشد. چرا؟ چون آنها در طبقه اول قرار دارند، ظاهر از کلمه «نسلاً بعد نسل و بطناً بعد بطن» همین است که بیان شد، یعنی مادامی که طبقه اول هستند، چیزی به طبقه دوم نمی‌رسد