25 دی 1402

آیا استفاده از حق آبه در ملک با توجه به وصیت پدر مجاز است

دسته بندی : حقوقی | اثبات حق انتفاع
Faranak Zangene
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام،از کانال آب کشاورزی عمومی که باغ پدری ام در زیر دست آن قراردارد به صورت پمپاژ جهت باغی که ایجاد نمودم برداشت آب دارم،نوشته ای از مرحوم پدرم مبنی بر استفاده از حق آبه از سهم باغ خودش بر اساس عرف محل دارم که در این نوشته ذکر شده که هیچکدام از فرزندانم اعم از اناث و ذکور حق اعتراض ندارند،هم اکنون یکی از برادرانم در دادگاه شاکی بنده شده است ،آیا بر اساس این نوشته شاکی این حق را دارد ویا حق شکایت از ایشان سلب می شود،ضمنا فردا دومین جلسه ی حضور من در شعبه ی دادیاری می باشد.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با عنایت به اینکه پدر مرحوم شما وصیت نامه دارند ‌نوشته ای بدین مضمون وجود دارد که هیچیک از ورثه حق اعتراض ندارند بنظر می‌رسد دعوی ایشان فاقد وجاهت قانونی است و این دعوی از مصادیق جرایم کیفری نبوده و دادسرا صالح به رسیدگی نمیباشد به نوشته پدر مرحوم و موضوع دعوی که حقوقی است اشاره کنید در دادسرا بجهت حقوقی بودن دعوی،قرار منع تعقیب صادر میشود