06 بهمن 1402

آیا وراث می‌توانند تقسیم نامه ۴۰ سال قبل را ابطال نمایند

دسته بندی : حقوقی | ابطال تقسیم نامه
Faranak Zangene
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وخسته نباشید اراضی کشاورزی درروستا حدود40سال پیش توسط پدرم وشرکایش که جمعا باهم 48 ساعت آب داشتند تقسیم شده وطرفین راضی شدند که چه کسی کدام زمین را صاحب باشد وبه حق وحقوقش برسه حالا بعد از 40سال فرزندان یکی ازشرکاء اعتراض دارندکه ماحق اراضی خود را از حاشیه جاده که ارزشش بیشتر است می خواهیم در حالیکه حق زمین خود را قبلا پدرش گرفته ومقداری فروخته یا اجاره داده پدرش حدودا 20 سال پیش فوت کرده وحتی زمینهای تصرفی ایشون بین نوه هایش تقسیم شده ضمنا پدر بنده ودیگر شرکایش یک تقسیم نامه داشتند که دردست یکی از شرکاء بوده که الان ادعا می کند که گم شده واطلاعی ندارد ضمن اینکه درگذشته خیلی به نوشتن تقسیم نامه بهائی داده نمی شده الان فرزندان یکی ازشرکاء دنبال تقسیم مجدد وبردن سهم خود ازهر زمین می باشند ویکجا نمی خواهند آیا بعد از40 سال حرف آنها قانونی می باشد یا اینکه نه باتوجه به اینکه ما 7 برابر آنها مالکییم وخیلی از اراضی تحت تصرف ما بکر بوده وکشت زعفران که ازارزش بالای برخوداراست نشده وآنها تمامی اراضی تحت تصرف خودرا زیر کشت زعفران برده اند ودیگر ازآن مزایا برخوردار نیست لطفا راهنماییم کنی

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با توجه به توضیحات شما ، دعوی ابطال تقسیم نامه مسموع نیست و دعوی رد خواهد شدچون تصرفات عملی در زمین‌ها صورت گرفته اصل بر صحت است و اینکه تقسیم صحیحا انجام شده همینطور سهم شما 7 برابر است و تصرفات عملی مبنی بر کشت زعفران در زمین ها انجام دادیدلذا امکان ابطال تقسیم نامه بسیار ضعیف است و دعوی در دادگاه مسموع نیست