21 بهمن 1402

انتقال مال غیر با علم و اگاهی

دسته بندی : کیفری | انتقال مال غیر
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام یک قطعه زمین مشاع داشته ام .. شخصی بدون اطلاع اینجاتب زمین را فروخته برای نامبرده دادخواست کلاه برداری و فروش مال غیر کرده ام در شعبه بازپرسی محکوم شده و در شعبه کیفری محکوم به جزای نقدی در صندوق دولت و حبس و رد مال به شاکی محکوم شده در دادگاه تجدید نطر و دیوان عال کشور هم محکوم و رائ شعبه کیفری را تآیید کرده اند پرونده به اجرای احکام رفته برای اجرای حکم و اجراییه صادر شده.. ایا متهم بدون رضایت اینجانب میتواند از اجرای احکام تقاضای کارشناس جهت قیمت زمین بکتد یا اینکه باید زمین اینجانب را تخریب و تحویل لینجانب بدهد..سپاسگزارم

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی اصولا خیر ،نظر به اینکه ‏قانونگذار انتقال مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است، در حکم کلاهبرداری و مشمول مجازات آن دانسته و ‏اقدام به این امر نیز ماهیتاً از مصادیق اکل مال به باطل به شمار می‌آید که شرعاً حرام محسوب گردیده، لذا با توجه به رای وحدت رویه شماره 696 که به نظر ‏اکثریت اعضای هیأت عمومی دیوان عالی کشور رسیده است ،بزه انتقال مال غیر موضوعاً از شمول مقررات ماده 173 قانون ‏مرقوم خارج است و شاکی از حیث حقوق شخصی خود حق مطالبه عین مایملک خود و خسارات ‏ناشی از آن از باب مسئولیت مدنی و ضمان قهری مرتکب را دارد . موفق باشید نه