03 اسفند 1402

جرم شهادت دروغ و مجازات آن

دسته بندی : کیفری | شهادت کذب
مهران رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

شکایت ضرب وجر (غیرنقص عضو) توسط چهار نفر بعد دو ساعت با اسلحه دونفر به سمت منزل تیراندازی هوای وتهدید به کردن .8شاهد بردم بعضی گفتن اسلحه کلاش دیدم دست فلانی وینچستر دیدم دست فلانی بعض گفتن فقط صدای تیراندازی شنیدیم دیه تقسیم بر چهار نفر کرد یکی کلاش محکوم به سه سال ونیم حبس کرد.یکی هم به علت تعارض اظهارت شهود وعدم کفایت عدله وعدم اقناع وجدانی طرفین برائت کرده.تیرانداز درشب بوده هیچ سلاحی یا فشنگی یا پوکه ازشون نگرفتن یا آثار تیراندازی هم اصلا مشخص نبود توسط پاسگاه صورتجلسه شده صرف همون شاهد وصورتجلسه اولیه پاسگاه رای داده اونی که برائت 40 روز زندان بوده بخاطر تیرانداز حالا که برائت شده میخواد علیه شهود شکایت کنه چه نوع شکایتی انجام بده. ممنون آیا نتیجه بخشه جرمشون چیه .شهود در دادسرا سوگند خوردن

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ،عنوان شهادت کذب بر اساس ماده 650 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به 3 ماه و یک روز تا 2 سال حبس یا به یک میلیون و 500 هزار تا 12 میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد