قانون عطف به ماسبق نمیشود مگر شرط شده باشد

دسته بندی : کیفری | اجرای احکام
محمود رئیسی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام من دانشجو نیستم وسوالم درسی نیست.موضوعی کیفری برام رخ داده ومیخوام مقداری هم اطلاعات کسب کنم دراین زمینه برای دفاع از خودم.سوالم اینکه اگر سال 89 یا 90 یا 91 مرتکب کلاهبرداری مصوب 1308 وفروش مال غیر که مصوب همون 1308 فکر کنم باشه،وسایر جرایم کیفری شده باشم وشاکی سال1402 ازم شکایت کیفریِ کلاهبرداری وفروش مال غیر وغیره بکنه،باتوجه به اینکه عنصر روانی درماده 144 و145 قانون مجازات اسلامی درسال 92 تصویب شده،وباتوجه به اینکه میگن قانون نسبت به قبل خود اثر نداره،چگونه امکان داره کلاهبرداری وفروش مال غیر وغیره سال90 توسط من رخ داده باشه و از عنصر روانی مصوب1392 (قانون مجازات اسلامی)،درسال 1402 برای اثبات عدم سونیتم(عنصر روانی_سونیت خاص وعام)استفاده کنم؟از وکلای یک سایت دیگر هم پرسیدم فرمودند مشمول قانون خاص هست ومن هیچی متوجه نشدم ممنون میشم خیلی ساده ومبتدی راهنماییم کنید سپاسگزارم.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام قانون زمان وقوع جرم ، ملاک مرجع قضایی برای رسیدگی است قانون عطف به ماسبق نمیشود مگر در خود قانون شرط شده باشد کلاهبرداری مشمول قانون تشدید مجازات است