ایا دادسرا میتواند برای انتقال مال غیر قرار تامین صادر کند

دسته بندی : کیفری | انتقال مال غیر
محمدرضا امانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام دانشجو نیستم وسوالم درسی نیست ازم فروش وانتقال مال غیر شکایت شده 2سوال جهت کسب اطلاعات جهت دفاع ازخودم دارم،اگر لطف بفرمایید به هردو حتما پاسخ بدید سپاسگزارمیشم خیلی مچکرم. سوال اول:ماده چهار قانون مجازات راجب به انتقال مال غیر میگه ‌علاوه بر مجازات مذکور در مواد 1 و 3 مجرم باید مادام که خسارت وارده 0بر مدعی خصوصی را جبران نکرده است در توقیف بماند.اگر شکایت فروش وانتقال مال غیر شاکی از من ازنظر کیفری منع تعقیب بخوره،آیا دادگاه کیفری وحقوقی ودادسرا وغیره حق بازداشت وزندانی کردن من وگرفتن تامین از من رو طبق این ماده ندارند؟ومنظور این ماده چیست؟ سوال دوم:آیا عنصر مادی (منظورم فقط عنصر مادیه)جرم فروش وانتقال مال غیر رو درست میگم؟ انتقال حقوقی مال غیر درقالب هرنوع عقدی(باعلم به اینکه مال متعلق به غیر است)واگر انتقال دهنده عالم به تعلق مال به غیر نباشد عنصر مادی محقق نشده وبه تبع عنصر قانونی هم محقق نمیشود)آیا عنصر مادی رو صحیح تعریف کردم؟مخصوصا قسمت علم به اینکه مال متعلق به غیر است یانیست.سپاسگزارم

پاسخ کارشناس حقوقی :

باسلام،کاربر محترم در مورد سوال اول باید خدمتتون عرض کنم پس از اینکه شخصی از شما بابت اتهامی شکایت میکند پس از احضار به دادسرا، بازپرس یا دادیار محترم موظف به صدور قرارتامین هست و در طی مراحل تحقیقات مقدماتی تا صدور و اجرا حکم این تامین وجود خواهد داشت که در مواردی ازجمله همین اتتقال مال غیر حسب وجود سایر شرایط امکان صدور قرار بازداشت موقت نیز وجود دارد ولی اگر تحقیقات منجر به صدور قرار منع تعقیب شود دیگر جهتی برای بازداشت یا سایر موارد نیست اما در مورد سوال دوم رکن مادی جرم همان فعل یا ترک فعل ارتکابی است که در موضوع ما انتقال مال غیر است اما علم به تعلق مال به غیر در بخش رکن روانی جرم موضوعیت دارد بنابراین عدم اطلاع مرتکب از تعلق مال به غیر در فرض اثبات رکن روانی جرم را زائل میکند و ارتباطی به رکن مادی یا قانونی ندارد.