جرم نشر اکاذیب و توهین در فضای مجازی

دسته بندی : کیفری | انتشار اکاذیب از طریق رایانه
ابوالفضل فلسفیان
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

شکایت علیه بنده شکایت شده به عنوان انتشار اکاذیب و افتراء در گروه واتساپ
با سلام
بنده به عنوان عضو تعاونی مسکن سرم سازی مدیر عامل قبلی را در گروه واتساپ مورد خطاب قرار دادم که شما از سال 94 پول اعضا را در حساب بانکی نگهداشتید و کلی سود روی ان امئه ولی هیچ صورت حسابی ارائه ننمودیدن در طی 16 سال ما خانه دار نشدیم ولی شما از مدیرعامل اول تا اخر خانه دار و ماشین دار و حتی با پول ما کارخانه در نظر اباد احداث کرده اید.
در پی پیام صوتی بنده یکی از مدیر عاملان قبلی از بنده شکایت کرده است به عنوان انتشار اکاذیب و افتراء ایا شبکه مجازی که فیلتر شده مدرک حساب می شود
دوم اینکه ایشان در یک پیام صوتی در گروه بنده را خطاب قرار داده که اگر وکیل بگیری و شکایت کنی شکست بخوری همه اعضا شلوار تو را در میارن
می خواستم بدانم ایا بنده هم باید علیه ایشان شکایت کنم و دیگر اعضا هم با توجه به فهش ایشان می توانند شکایت کنند.
لطفا راهنمایی نمایید. با سپاس

پاسخ کارآموز وکالت :

باسلام مطابق قانون هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی، به وسیله سامانه رایانه ای یا مخابراتی، اکاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد، اعمالی را بر خلاف حقیقت، راسا یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق یاد شده، به نحوی از انحاء، ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت (در صورت امکان)، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد فرقی ندارد واتساپ باشد یا پیامک شما میتوانید به جرم توهین شکایت کنید.جهت راهنمایی بیشتر میتوانید تماس بگیرین.