فسخ معامله و استرداد ثمن

دسته بندی : حقوقی | فسخ معامله
سید مرتضی قربان زاده زعفرانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر . من در تاریخ 28 اسفند یک زمین پدری فروختم 1500 متر به مبلغ دو میلیاردو دویست و پنجاه میلون تومان . 250 نقدا گرفتم و الباقی طی دو فقره چک یکی به تازیخ 17 فروردین یکی به تاریخ 5 اردیبهشت 1403 . زمین باغی و در طرح هادی فروخته شده . الان خریدار استعلام گرفته که میزانی از زمین منابع طبیعی و میزانی هم حریم راه بوده . با توجه به ادعای ایشون میگن یا دوباره قولنامه کنیم با مبلغ کمتر یا من یک طرفه فسخ میکنم ضرر و زیان هم میدم . بنده مبلغ دویست و پنجاه رو خرج کردم . و یک میلیارد 17 فروردین که قرار بوده طی ده روز کاری که میشه فردا به حسابم بشینه رو چک دادم و باید خرج کنم . حالا اگه معامله فسخ بشه من چند روز وقت دارم که بخوام این مبالغ رو برگردونم ؟ ایا زمان انقدر هست که بتونم از جای دیگه جور بکنم یا به شخص دیگه ای بفروشم و پول ایشونو بدم ؟ و با توجه به اینکه فردا این پول به حسابم میشینه ایشون میتونه جلوی چکش رو بگیره ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و احترام در صورتی که نامبرده معامله را فسخ نماید در حالت غیر توافقی می بایست تایید فسخ را از دادگاه مطالبه نماید که زمان بر خواهد بود و تا پایان آن تکلیفی به استرداد ثمن وجود نخواهد داشت ولی در صورتی که فسخ ناشی از تخلفات قراردادی شما باشد بعدا می تواند از شما خسارت مطالبه کند