نقص در مبیع و فسخ معامله

دسته بندی : حقوقی | فسخ معامله
سید مرتضی قربان زاده زعفرانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

من یک زمین مسکونی طبق سند تک برگ با مساحت 500 متر مربع خریداری کردم که پس از اقدام برای گرفتن پروانه جدید متوجه شدم زمین اصلاحیه خورده و حدود 100متر زمین عقب نشینی دارد یعنی متراژ واقعی زمین 400 متر است. ضمنا متراژ اصلاحیه خورده زمین (یعنی 400 متر ) در پروانه ساخت قید شده بود اما به بنده نشان ندادند و پس از اتمام معامله و یک روز بعد از نقل و انتقال ، پروانه ساخت به بنده داده شد. ضمنا توی مبایعه نامه هیچ صحبتی یا توافقی در مورد عقب نشینی نشده و فقط در قسمت توضیحات قرارداد نوشته شده یک پلاک زمین با متراژ 500 متر و اربعه و متراژ آن .

توی قرارداد مبایعه نامه کلیه خیارات از جمله خیار غبن ساقط شده و همینطور پروانه ساخت ملک هم بعد از پایان معامله به بنده داده شده یعنی اسناد و مدارک کامل رو به بنده نشان ندادند اما مالک کاملا مطلع بوده که متراژ واقعی ملک چقدر است.

سوال :
1-آیا میتونم پول اون 100 متر رو بگیرم یا اینکه حتما قرارداد باید فسخ بشه؟(البته نمیخوام قرارداد فسخ کنم چون زمین خوبیه)
2-آیا میتونم جداگانه هم از دهیاری بابت عقب نشینی هزینه بگیرم ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و احترام خیر امکان اخذ مابه التفاوت نیست و می بایست فسخ انجام شود و دهیاری صرفا نسبت به هزینه های دیوار کشی و عقب نشینی هزینه پرداخت می کند نه بابت ارزش زمین