دعوی استرداد لاشه چک وابطال اجرائیه و دستور توقف عملیات اجرایی

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
عباس جاوید
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

من ورشکسته شدم خیلی از چک های مردم پاس نشد و به مرور زمان بدهی برام ایجاد شد الان نمیتونم ادعای ورشکستگی کنم و کلاه بنده هم برداشتن و باید در زندان بمونم که اعسار و تعدیل بزنم و چک های جدید هم در کمتر از یک هفته برام جلب صادر شد و نمی تونستم واخواهی و تجدیدنظر خواهی بکنم و الان دعوی تقابل باید بکنم تا بگم چک ها بابت چی دست طرف مقابل هست مثلا 5 چک به یک نفر دادم و کالایی تحویل نداده و بنده دعوی تسلیم مبیع و ابطال اجراییه برای چک هایی که اجراییه شده و استرداد برای یک چک که هنوز اجراییه نشده را مطرح کردم . در حال حاضر به خاطری مه تاخیر تادیه زیاد نشه و تا موقع رای تسلیم مبیع و ابطال اجراییه اعسار و تعدیل میزنم . به نظر شما مطرح کردن دعوی استرداد بری چکی که اجراییه نگرفته درسته ؟ میشه اناطه روی پرونده استرداد چک گذاشت؟ چطوری به دادگاه اعلام کنم که ورشکسته هستم شرکت هم نیستم شخص حقیقی هستم
ممنون.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام ورشکستگی صرفا برای تاجر مطرح میگردد برای دعوی ابطال اجرائیه حتما باید توقف عملیات اجرایی را هم درخواست نمایید تا پرونده فعلا تا صدور دادنامه استرداد لاشه چک متوقف گردد شخص حقیقی صرفا میتواند دادهواست اعسار تنظیم نماید اناطه شامل این موضوع نمیگردد. - برای چک که هنوز اجرائیه صادر نشده میتوان دادخواست استرداد لاشه چک تنظیم نمود