توقیف اموال در خسارت تصادف

دسته بندی : حقوقی | اجرالمثل ایام تصرف
شاهین محبی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

باسلام.من پژوروآداشتم درتاریخ1402/10/20باخودرو206تصادف کردم.206منومقصراعلام کرده بود.درکروکی.اعتراض زدم وطبق شهودواثاراون مقصرشد.واعتراضی هم نداشت.206خسارت جزیی داشت ترخیص شد.ماشین من کارشناسی شدوخسارت بالای70درصدداشت.(سقوط ازپرتگاه).وقراربراسقاط شد.طبق نظریه کارشناس قیمت گذاری شد130م تومان.لاشه ماشین هم50 م تومان.بیمه 206مربوط به برج3امسال.سقف خسارتش50 میلیون تومان.هنوزدوره درمان دارم تاآخربرج3.پنج ماه.مهمترین صدمات؛مهره های گردنم شکسته پلاتین گذاشتن.باکتف چپم.
1:نمیدونم دارایی هاش چیه.چطورمیتونم هزینه های پزشکی وایاب ذهاب ازش نقدابگیرم؟؟چون خودم17م تومان بابت عمل دادم.وکلی هزینه دیگه که همش فاکتورها ورسیدهاش موجود.
2:چون الان بیکارم وتوانایی کارندارم.میتونم لاشه ماشین خودم بفروشم ومبلغش روازکل خسارت که برعهده 206که پرداخت کنه.کم کنم.؟؟بایدازدادگاه مجوزفروش بگیرم؟؟
3:میتونم علاوه بربیمه ثالث مقصر.ازبیمه ثالث ماشین خودم هم استفاده کنم؟؟
4:دیه طبق امسال محاسبه میشه یاسال قبل؟به تاریخ تصادف؟؟
5:مقصرحادثه میتونه بیمه جدیدی باتعرفه بیشترضمیمه پرونده کنه.که نخاد پول بیشتری ازجیبش بده؟؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام و احترام میتوانید استعلام اموال را از اداره دارایی بگیرید و طبق ماده49قانون اجرای احکام مدنی اموالش رو توقیف کنید و اگر مال نداشت دستور جلبش رو بگیرید که خود دادگاه طبق ماده 114 همین قانون اقدام به مزایده اموال میکند درخصوص دیه هم در زمان اجرای حکم ملاکه و بیمه نمیتواند مبلغی بیشر از تعهدش پرداخت کند باتشکر