ایا امکان شکایت خیانت در امانت هست؟

دسته بندی : کیفری | خیانت در امانت
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

باسلام و خسته نباشین.
من  1 واحد مسکونی رو به دوستم که بنگاه املاک داره برا فروش به امانت گذاشتم البته این واحد رو ایشون برایم خریداری کرده بود که فقط کپی از قراردادشو بهم داده بود.6 ماه پیش ایشون تلفنی بمن گفتن واحد رو به 200 میلیون کمتر از خرید خودم به بنیاد شهید فروختیم که ظرف 10 روز پول رو پرداخت میکنن فقط300 میلیون پرداخت کردن . پیگیر بقیه پول که شدم گفتن 45 روز دیگه پرداخت میکنن ، که تا امروز که 6 ماه از تاریخ میگذره کامل پرداخت نکرده. در این مدت ایشون بخشی از پول رو بمن داده اند و حق الزحمه زیادی رو بیشتر از عرف در نظر دارن و من فقط بخاطر دوستی این شرایط تحمل کرده ام.
سوال اینجاست که باتوجه به اینکه اینا یه قولنامه به اسم کسی دیگه ایی تنظیم کردند و بدون رضایت من کلید واحد رو دراختیار بنیاد قرارداده و پول رو کامل پرداخت نکرده ، میتونم شکایت خیانت در امانت کنم ؟
یا شکایت جهت جبران خسارت بابت تاخیر در پرداخت پول و یا واحد رو پس بگیرم ؟
لازم بذکر است که توافق من و بنگاه فقط بصورت تلفنی و بین خودمون 2 تا بوده و هیچ شاهد دیگه ایی در این بین نبوده.
با تشکر

پاسخ کارشناس حقوقی :

کاربر گرامی با سلام؛ اگر قراردادی بین بنگاه و طرف مقابل مبنی بر انتقال مالکیت ملک شما تنظیم شده باشد موضوع خیانت در امانت در وهله اول ب نتیجه ای نمیرسد چرا ک مالکیت از ان بنیاد شده و تصرف در ان نیاز ب اذن شما ندارد لذا بهتر است اگر ب بنگاه وکالت رسمی در این زمینه اعطا نشده و خود نیز در زمان انعقاد قرارداد حضور نداشته اید شکایت کیفری فروش مال غیر مطرح نمایید و از این طریق موضوع را بدوا پیگیری کنید خصوصا اگر طرف مقابل دلیل محکمه پسندی برای دفاع از خود نداشته باشد .البته ک در صورت تاخیر در پرداخت ثمن معامله حق طرح دعوای حقوقی و مطالبه مبلغ و خسارات برایتان محفوظ خواهد بود موید باشید