اگر دیه قبلاً کامل پرداخت شده باشد آیا ورثه می‌توانند مجدد در خواست پرداخت به نرخ روز بدهند

دسته بندی : کیفری | دیه
لیلا اردستانی رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر عذرخواهم که مزاحمتون میشم سوالی داشتم خدمتتون ممنون میشم اگه جواب بنده رو بدین.
پدرم در سال 86 منجر به قتل غیرعمد میشه (کارگری از پشت ماشین وانتش میوفته وفوت می‌کنه)همون سال 32-3میلیون دیه واسش میاد و ماهانه قسطی پدرم پرداخت می‌کنه سال 1400 بابام چند مرتبه میره دفتر اجرای احکام که دیم تموم شده حسابش کنین و پرونده رو بسته کنین اوناهم امروز فردا میکردن تا اینکه امسال بابام قرار بوده بره حج که ممنوع الخروج شده پیگیرشدیم گفتن که اولیای دم تقاضای دیه به نرخ روز رو کردن.
آیا الان دیه بهشون تعلق میگیره؟چون دیه پدرم سال400تموم شده ولی‌خب‌بنابر قصور اجرای احکام پرونده بسته نشده و حتی اینا ازسال 400تا الان تقریبا 10میلیون هم اضافه گرفتن.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما کاربر گرامی با توجه به اینکه نرخ دیه به قیمت روز محاسبه می‌شود، اگر مقصر حادثه در پرداخت دیه تأخیر داشته باشد و در این فاصله نرخ جدید دیه اعلام شود، این شخص باید مبلغ را به نرخ روز تسویه کند. اگر پدر شما تاخیر نداشته بر اساس واریزها و حکم دادگاه میتوانید اثبات کنید دیه در سر وقت پرداخت شه و پرونده مختومه شود بنابراین به اجرای احکام مربوطه حضورا مراجعه و مورد را پیگیری کنید