معاونت در جرم سقط جنین

دسته بندی : کیفری | سقط جنین
شاهین محبی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام من به دوستم که زنا کرده راهنمایی کردم پیش دکتر برود تا دکتر برای سقط جنین به او دارو(به صورت غیر قانونی) دهد اما از سقط زیرزمینی اورا منع کردم و حدود دو ساعت بعد از این توصیه به او گفتم حتی پیش دکتر هم رفت کار غیر قانونی انجام ندهد اما او گفت حتما پیش دکتر می رود و کار غیر قانونی انجام میدهد.
طبق قانون 623 تعزیرات که گفته دلالت به زن حامله است، ایا منی که به پدر فرزند نا مشروع نه مادر توصیه کردم هم مرتکب جرم شدم و سوال دوم اینکه من فقط گفتم پیش دکتر برود تا به او دارو بدهد اما تو متن قانون آمده دلالت به استعمال ادویه و وسایل دیگر بکند، ایا منی که دارویی معرفی نکردم و گفتم پیش دکتر برود تا دکتر به او دارو دهد و بعد دو ساعت اورا حتی از سقط غیر قانونی پیش دکتر هم منع کردم (اما او قصد انجام این کار را دارد) مرتکب جرم شدم؟ و سوال سوم اینکه من دانشجوی پزشکی هستم و تو متن 624 آمده طبیب، ایا با توجه به اینکه هنوز پروانه کسب پزشکی ندارم با توجه به ماده 624 تعزیرات مرتکب جرم شدم؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام و احترام موارد ماده633 تمثیلی میباشد و حتما نباید ادویه باشد از باب معاونت در جرم میتواند مصداق تحریک باشد اما ربطی به این که شما پزشکی ندارد با تشکر