31 تیر 1401

سوال ۳۰ در خصوص مرور زمان و بحث سلطه

دسته بندی : کیفری | جعل اسکناس
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام آقای وکیل گرامی. بنده بار هم مزاحم شدم.در مورد تحت سلطه در ماده ۱۰۶ زیاد واضح نوع و محدودیت آن را توضیح نداد .و در کل اینطور به نظر میاد که تحت سلطه در صورتی که جرم مشمول مرور زمان تعقیب شود باز هم تا یکسال قابل رسیدگی است. ولی سوال اینجاست که اگر اول قبل از اطلاع مرورزمان تعقیب حاصل شود و سپس شاکی بعد از آن مطلع شود و سپس تحت سلطه رود باز هم قابل رسیدگی است؟در توضیحات کلی ماده ۱۰۶ میشود تایید این امر را هم برداشت کرد .نظر جنابعالی چیست. اگر خیر و قابل رسیدگی نیست بر اساس کدام توضیح ماده ۱۰۶ جواب منفی است ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام اگر بزه صورت گیرد و مشمول مرور زمان تعقیب بشود دیگه قابل شکایت نیست چون گفتم مرور زمان تعقیب عام است و ارتباطی به اطلاع یا عدم اطلاع شاکی ندارد فقط در فرضی که سلطه مستقر باسد و سبب شمول مرور زمان تعقیب شود به این مرور زمان ترتیب اثر داده نمی‌شود مستند این استدلال میتواد خود ماده۱۰۵ و تبصره ماده ۱۰۶ باشد