14 شهریور 1399

کلاهبرداری

دسته بندی : کیفری | کلاهبرداری
حامد محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام.من یه زمینی خریدم که چند دست،دست به دست شده بود و یه مغازه ساختم.بعد معلوم شد زمین مال یکی دیگه هست.من تامین دلیل کردم و کارشناس خواستم و مغازه قیمت گزاری شد و طرح دعوا کردم ولی فرآیند دادرسی ۲سال طول کشید و الان قیمت اون مغازه سه برابر شده و چون قیمت کارشناس تو دادخواست من اومده که اون زمان قیمت گذاشته شده بود به من میگن نمی تونی کاری بکنی.تو اون مبلغ رو خواستی همون رو هم میتونی بگیری.من چیکار میتونم بکنم.تورو خدا راهنمایی بفرمایید.آیا برای این موضوع میتونم دوباره طرح دعوا بکنم.مثلا کیفری چون من شکایت قبلیم حقوقی بود و ابطال معامله و غرامت ساخت و قیمت مغازه رو طبق نظر کارشناس خواسته بودم.من تو یک شهرستان کوچک هستم و به وکیل خوب دسترسی ندارم.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام با توجه به اینکه شخصی که به شما فروخته در زمان انعقاد عقد مالک نبوده ، پس معامله بین شما و فروشنده یک معامله باطل بوده و همانطور که خودتان در سوال اشاره نمودید دعوای اعلام بطلان معامله و استرداد ثمن مطرح کرده اید اما نکته اساسی اینگونه دعاوی این است که آیا با گذشت زمان و با توجه به اینکه شما از مستحق للغیر بودین مبیع اطلاعی نداشتید ، غرامات و خسارات وارده شده به شما چگونه جبران میشود ، در این زمینه رای وحدت رویه وجود دارد به شماره ۷۳۳ مورخ ۵ /۳ / ۱۳۹۳ که بیان‌نموده ثمن با توجه به نرخ شاخص تورم بانک مرکزی محاسبه و پرداخت میشود ، اگر شما فقط ثمن را مطالبه نموده اید ، میتوانید با دادخواست جداگانه مجدد خسارات هم مطالبه نمایید