07 آبان 1401

اثبات مالكيت دعاوي غير منقول

دسته بندی : مالکیت معنوی | علائم تجاری
الهه پدیدار
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام.سند خانه ی مسکونی که در آن زندگی میکنم به نام خودم هستش ولی سال قبل طی یک قولنامه ی محضری به نام همسرم شد ولی هنوز سند به نام خودم هست.سوال من اینه که من حقی نسبت به خانه دارم یا اینکه مالک خانه همسرم هستن؟ اگر از ایشون جدا بشم آیا خانه مال من هست یا مال ایشون ؟

پاسخ کارآموز وکالت :

با سلام و احترام مستند به ماده ۲۲ و همچنین ماده 47 قانون ثبت اسناد و املاک، در مورد املاکی که دارای سند مالکیت هستند دادگاه کسی را مالک می شمارد که سند اصلی مالکیت به نام اوست.چنانچه در مورد ملکی که در اداره ثبت اسناد و املاک به صورت رسمی ثبت نشده است اختلافی ایجاد شود و شخصی که آن را خریده یا به نحو دیگری تملک کرده است بخواهد مالکیت خود را بر آن ملک ثابت کند، لازم است دعوایی به خواسته ” اثبات مالکیت ” در دادگاه طرح نماید.