11 بهمن 1401

اعمال حق شفعه در مال مشاع

دسته بندی : حقوقی | اخذ به شفعه
زهرا نادری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر یه ملک از پدربزرگ من به پدرم ودوتا از عمه هام به ارث رسیده یکی از عمه هام سهم خودشو ثبتی به برادرم انتقال داد بعد از فوت پدرم ما همگی تمام سهم خودمون رو به مادرم انتقال دادیم مادربزرگمم که اون زمان در قید حیات بودنو ثمنه اعیان داشتن تمام سهمشو به مادرم انتقال داد الان چهارو نیم دونگ از این ملک ثبتی به اسم مادرمه و سندشو داریم و یکونیم دونگ به عمم به ارث میرسه.که عمم هنوز سند نگرفته...حالا عمه ی من رفته وازمون شکایت کرده ما هم حاضریم هرقیمتی که کارشناس گفت پرداخت کنیم که سهمشو بخریم...اگر ما بخوایم سهم عمه مو بخریم و عمه م بخواد مارو اذیت کنه و بخواد ملک بره تو مزایده تو مزایده ما میتونیم از حق شفعه استفاده کنیم و همون قیمت کارشناسی رو پرداخت کنیم ??ما به هیچ وجه نمیخوایم خونه مون به فروش برسه ما میخوایم حقشو بدیم با توجه به چهارونیم دونگی که مادرم داره ایا میتونیم تو مزایده یا حتی قبلش خودمون طبق نظر کارشناس سهمشو بخریم?

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام کاربر گرامی چنانچه ملک ب مزایده گذاشته شود هریک از شما می توانید سهم عمه را طبق قیمت کارشناسی خریداری نمایید نیاز به حق شفعه نیست در ضمن موضوع بستگی به نوع طرح دعوی عمه نیز دارد در سایر موارد حق شفعه نیز توسط شریک مال مشاعی قابل اعمال است ضمنا حق شفعه فوری است موید باشید