17 بهمن 1401

امکان شکایت علیه شخص مذکور دارم؟

دسته بندی : حقوقی | مطالبه وجه چک
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید.
من سه چهار سال پیش به شخصی اعتماد کردم و یک چک دادم بهشون تا خرج کنن،ولی متاسفانه نتونستن پاس کنن و برگشت خورد،بعد از گذشت این چندسال هنوز اقدام نکردن برای رفع سوء اثر و حساب های من مسدود هستن همچنان.
من میتونم از این شخص شکایتی کنم؟
چک رو به کسی که خرج کردن واقف هستن طرف حساب من نیستم و فقط چک به نامم هست.

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز با سلام و احترام؛ مستحضر باشید در این موارد اصولا صادرکننده چک مسئول بوده و تکلیف نسبت به پرداخت وجه چک در صورت مطالبه دارنده دارد از طرفی موضوع خیانت در امانت نیز محقق نیست که بتوان شکایت کیفری مطرح کرد چرا ک چک ب امانت داده نشده و حسب اعتماد جهت خرج در امور شخص مقابل به ایشان واگذار شده است با اینحال جهت رفع مسدودی و رفع سو اثر میبایست تکلیف وجه چک مشخص گردد بهتر است یا از طریق دعوای حقوقی الزام ایشان را به ایفای تعهد و پرداخت مبلغ بخواهید (اگر قرارداد یا تعهدات مکتوب فی مابین وجود دارد)و یا میبایست مستند ب ادله و شهود خود پس از تادیه وجه چک دعوای مطالبه وجه بطرفیت شخص مذکور مطرح نمایید با ثبت دادخواست مرتبط.صادر کننده در صورتیکه دلیلی متقن در رسیدگی مبنی بر عدم مدیونیت خود ارائه نکند بهرحال در قبال وجه چک مسئول هست.میتوانید ضمن دفاع مستدل اگر بهردلیلی توانایی پرداخت وجه چک را نداشتید تقاضای اعسار دهید تا مبلغ تقسیط گردد. موید باشید