12 اسفند 1401

بازداشت غیر قانونی افراد در مکان عمومی

دسته بندی : کیفری | سو استفاده از موقعیت شغلی (ماده 575 قانون مجازات اسلامی)
مریم محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام.اگر یک مامور بدون داشتن حکم قضایی ،به یک شهروند به مدت حدود ۳۰ ثانیه دستبند فلزی مربوط به متهمین را بزند و بعد باز کند،صرفا به بهانه اینکه مامور فکر می‌کرده است که شهروند صرفا عصبی و پرخاشگر است و قصد آسیب به دیگران یا خود را دارد،ایا با توجه عدم استمرار مدت زمان سلب آزادی تن ،این اقدام مامور مشمول ماده ی ۵۸۳ قانون مجازات اسلامی (کتاب تعزیرات) مصوب ۱۳۷۵ و بازداشت غیر قانونی می‌باشد ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم ماموران در جرایم مشهود بدون حکم قضایی اجازه ی اقدام دارند و اگر واقعا آن شهروند،قصد آسیب به کسی را داشته مامور حق داشته جلوی کار او را بگیرد و مشمول این ماده نیست.