30 شهریور 1400

ایا سندی که بعد فوت در دفتر اسناد منتقل شده قابل ابطال است ؟

دسته بندی : حقوقی | اعلام بطلان معامله
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر خانه ای داریم که سه دانگ ان بنام مادرم وسه دانگ بنام پدرم بوده که پس از مرگ مادرم سه دانگ اوبه پدرم بعلتی که دفترخانه آشنابوده انتقال پیداکرده وسپس از پدرم به یکی از خواهرام انتقال پیداکرده اللن پدرم فوت کردن وسه دانگ ایشون درانحصارووراثت اومده الان همه خواهروبرادرام میگن تقلب شده وقانونا پس از مرگ مادرمون باید انحصارووراثت میشده وبه تمام بچه ها انتقال پیدا میکرده میخواستم بپرسم میتونیم اقدامی کنیم یانه؟؟ممنون از راهنماییتون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم هرگونه انتقال سند پس از فوت که توسط غیر وراث منتقل شده باشد باطل است و آن دفتر اسناد رسمی که این سند را تنظیم نموده و انتقال گیرنده قابل تعقیب کیفری هستند مگر با مصالحه انتقال گیرنده سند را بنام وراث انتقال دهد در غیر اینصورت برای ابطال سند هم کیفری و هم حقوق قابلیت طرح دعوی وجود دارد