06 تیر 1402

شرایط احراز فسخ چگونه میباشد

دسته بندی : حقوقی | تایید انفساخ قرارداد
مهدی ریحانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
وقت شما بخیر
در تبصره مبایعه نامه فروش ملک آپارتمان موضوع منفسخ شدن معامله به هر دلیلی که هر کدام از ثمن ها پرداخت نشود آمده و به امضای خریدار و فروشنده رسیده، حال من که خریدار هستم و چک اولم پاس نشد خواستم با توجه به این تبصره قرارداد باطل شود که فروشنده قبول نمی کند و علاوه بر چک اول چک دوم را هم برگشت زده و می خواهد به دنبال اجرایه چک ها برود .
آیا با توجه به کلمه منفسخ در مبایعه نامه این معامله به صورت خودکار ابطال شده یا خیر و همچنان در صورت عدم موافقت فروشنده به فسخ ادامه دارد؟
فرق منفسخ با فسخ چیست؟

تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

درود کاربر محترم اینکه اراده متعاملین یک اصل اساسی در رسیدگی به اختلافات بین افراد میباشد صحیح است ولی چون این مسائل مربوط به نظم عمومی میباشد هرگونه فسخ و انفساخ باید به تأیید مرجع قضایی برسد تا رسمیت پیدا کند لذا اگر خواهان اعمال حق فسخ هستید میتوانید با دادخواستی بعنوان تایید فسخ قرارداد و پرداخت خسارتهای وارده به فروشنده در صورت درخواست استرداد لاشه چکهای خود را خواستار بشوید