11 تیر 1402

دادخواست مطالبه وسایل مستهلک در قرارداد اجاره

دسته بندی : حقوقی | الزام به تعمیرات اساسی عین مستاجره
علی اکبر توکلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام بنده از سال 1389 مستاجر یک واحد آپارتمان مسکونی می‌باشم این واحد در سال 1399 به فرد دیگری فروخته شد ومن طی 2 سال گذشته مستاجر این فرد بودم اما امسال طی مدت زمان 4 ماه این واحد به دونفر دیگر ( دلال ) فروخته شده و آخرین نفری که ملک رو خریداری کرده حالا که قرار داد اجاره من به اتمام رسید ه و من ملک رو خالی کرده ام از من درخواست تحویل وسایل مستهلک شده این واحد آپارتمان رو که طی 12 سال گذشته مستهلک شده بصورت کاملا سالم دارند در حالی که این وسایل طی اینمدت بصورت طبیعی قدیمی ومستهلک شده اند مثل شیر آلات و آبگرمکن دیواری. حالا سوال من اینه که آیا من باید این وسایل قدیمی رو نوسازی کنم لطفاً .، بنده رو راهنمایی بفرمایید. سپاس گذارم.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام با توجه به اینکه در قرارداد اجاره اساساً تعمیرات اساسی بر عهده موجر و تعمیرات جزئی و مصرفی بر عهده مستاجر می‌باشد لذا در صورتی که وسایل مصرفی کماکان سالم بوده امکان بهره‌برداری نیز دارد لذا ادعای مطالبه عین یا بهای وسایل مستهلک قابلیت استماع ندارد و ادعای این شخص موجه نیست