29 تیر 1402

ممانعت، مزاحمت ازحق. کیفری

دسته بندی : کیفری | تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق مجدد
معصومه فرجی
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید
نزدیک 3 سال است دو نفر از همسایگان ما قفل درب مشاع ورود به حیاط (دربی که از طریق ان از پارکینگ به حیاط ورود میشود) را عوض کرده و قفل کرده اند چندین بار هم به صورت لفظی البته در برخی موارد شدید با ما درگیر شده اند ما هم به 110 یک بار زنگ زدیم پس از شکایت ما دو نفر شاهد به نفع ما شهادت دادند البته قبلا یک شاهد دیگر را که خانم همسایه بودتهدید کردند و او شهادت نداد چند روز قبل هم کارشناس امد و پس از برسی گذارش را نوشت در حال حاضر قضیه به نفع ماست میخواستم بدانم با توجه به اینکه ممانعت از حق کیفری است دادگاه چه مجازاتی برای اینها در نظر خواهد گرفت
با تشکر

پاسخ کارآموز وکالت :

سلام .ممانعت از حق در ماده 690 قانون مجازات اسلامی ذکر شده است. در این ماده، قانون‌گذار افرادی را که مرتکب این جرم شده باشند را به یک ماه تا یک سال حبس محکوم نموده است و همچنین مطابق همین ماده، دادگاه موظف است پس از اثبات جرم، در جهت رفع تصرف از ملک موردنظر اقدام نماید.