25 مرداد 1402

هبه به فرزند غیر قابل رجوع است

دسته بندی : حقوقی | اخذ به شفعه
زهرا نادری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام چندتا سوال داشتم
سوالم این‌ بود که من بعد از فوت پدرم، دو دونگ از خانه پدری ام، بهم رسیده. در واقع یه زمین 650 متری داریم که به نام من، برادرم و مادرم بوده.هر کدوم دو دونگ... اما بنا به دلایلی، مادرم دونگش رو چندسال پیش، به من و برادرم داد. اون هم با رضایت کامل. یعنی دونگ من و برادرم، الان سه دونگ شده...

حالا سوالی که برام پیش اومد‌ اینه که اگه الان خود مادرم با برادرم، دست به یکی کنن و بخوان دونگم رو ازم بگیرن، ایا میتونن چنین کاری کنن؟ یعنی میتونن ازم شکایت کنن و مادرم بگه من الان مثلا پشیمونم و میخوام دوباره دونگم رو بگیرم؟ حتی یه درصد احتمال برای چنین حالتی وجود داره که دونگم گرفته بشه؟ یا برای گرفتن دونگم، حتما به امضای من نیاز هست؟

سوال بعدی اینه‌: من و برادرم، ممکنه بخوایم این زمین 650 متری رو به دو بخش تقسیم کنیم و هر کدوم یکیش رو برداریم. اما اون‌میخواد که من حتما تو یکی از این دو زمین زندگی بکنم و نفروشمش!
حالا اگه برادرم برای فروش زمینم، جلومو بگیره و من برم شکایت کنم، تکلیف چیه و دادگاه دقیقا چه حکمی رو اینجا صادر میکنه؟ ایا قانون یکی از این دو زمین رو بهم میده؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام چنانچه دو دانگ مادر به شما هبه شده باشد هبه از پدر و مادر به اولاد غیر قابل رجوع میباشد . در خصوص فروش سهمتان به ثالث منعی قانونی وجود ندارد مگر اینکه شرایط حق شفعه وجود داشته باشد