10 مهر 1402

تغییرغیر مجاز کاربری اراضی

دسته بندی : کیفری | تغییر غیر مجاز کاربری اراضی زراعی و باغها
حسین بشیری
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام اسفند 1400 یک چهار دیواری باغی 590 متر قهجاورستان اصفهان خریداری کردم که زمین اصلی 7500 متری بوده و تقسیم شده برای حدود 16 نفر . قولنامه هم چهاردیواری نوشته . مهر 1401 یک نفر از روی دیوار اومده و تعدادی درخت ها رو شکسته بود و جهاد هم بهمن 1401 کل دیوارها رو خراب کرد و به درخت ها آسیب زد و چون دیوار نداشتیم مجبور شدیم تانک آب رو برداریم که ندزدند و چون استخر نداشتیم تقریبا تمام درخت ها از بین رفتند . الان تکلیف چی هست ؟اگر مجدد دیوارها رو بسازیم و درخت بکاریم و استخر بسازیم چه حکمی داره . شامل جریمه میشه ؟اگر جریمه بشه چه حدود مبلغی ممکنه جریمه بشه ؟ شامل حبس هم ممکنه بشه ؟ ... ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .

پاسخ کارآموز وکالت :

سلام کاربر محترم بر اساس قانون تغییر غیر مجاز کاربری اراضی و باغها باید برای هرگونه تغییر کاربری از کمیسیون تبصره یک ماده یک این قانون اخذ مجوز نمایند. اما در مورد مستحدثات سابق باید توجه داشته باشید که این مستحدثات در چه سالی ساخته شده اند و آیا مشمول قانون جدید می شود یا نه النهایه اینکه براساس قانون پیش گفته هرگونه اقدام منطبق با تغییر مجاز کاربری عواقب کیفری و تخریب در پی خواهد داشت.