30 مهر 1402

جرایم سایبری و هک و مجازات آن و دسترسی غیر مجاز

دسته بندی : جرایم سایبری | هک
مهران رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام و خسته نباشید خدمت شما اسفند سال 1401هشت ماه پیش شخصی بد افزاری فرستاد واسم که وقتی‌کسی اونو نصب کنه به پیامک هاش دسترسی‌میشه داشت با ریست فکتوری این دسترسی از بین میره در اون بد افزار شماره من قرار گذاشته شده از طرف همون شخصی اون بدافزار داده شده به دیگران تعداد زیادی پاکش کردن بد افزارو الان بعد از 8 ماه پیامک هایی‌با شماره سه نفر از کسایی که نصب داشتن واسه من میاد بهشونم پیام دادم که برنامه رو پاک کنن کاملا‌ بی توجه هستن منم کاری شون نکردم تا الان به نظرتون جرم من چی میشه اگه ازم شکایت شه هیچکدوم از اون اشخاص ازم شکایت نکردن تا الان

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ،این موضوع از دسته جرایم رایانه ای یعنی هک و دسترسی غیر مجاز می باشد . که مجازات آن در ماده یک قانون جرایم رایانه ای تعیین شده است . ماده1ـ هركس به طور غیرمجاز به داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی كه به‌وسیله تدابیر امنیتی حفاظت‌شده‌است دسترسی یابد، به حبس از نود و یك روز تا یك‌سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهدشد