07 آبان 1402

خرید سرقفلی توافق به بازسازی و فوت مالک

دسته بندی : حقوقی | الزام به تعمیرات اساسی عین مستاجره
اسماعیل علیپور
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام خسته نباشین
من یدونه مغازه سرقفلی ب مبلغ930میلیون خریدم
طبق قولنامه قبلی بازساسی و فروش مغازه تغییرات داخل مغازه نیازی ب رضایت ارباب نیس من رضایت میدهم. نوشته شده.
و الان مالکش فوت کرده پسرش میگه حق نداشتین این کارو کنین. بعدا گفت ب حالت اول برگردانین مغازرو رضایت بدم ما هم عوض کردیم الان میگه 300میلیون بده رضایت بدم منم ندارم بدم فقط هزینه ارباب رو دارم الان چ خاکی تو سرمون کنم شکایت کنم جواب میده ؟یا اگه تبریز هستین بیام دفترتون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

درود اولا با توجه به اینکه شما با مالک ضمن خرید حق سرقفلی ملک تجاری توافق حاصل و ایشان رضایت خود را اعلام نموده ، این حق برای شما حق مکتسبه در آن توافق محسوب میگردد و در خصوص تعمیرات داخل ملک حتی اگر توافقی حاصل نشده بود در حد تعمیراتی که برای انتفاع از آن ملک لازم بوده ، شما چنین حقی داشتید و در خصوص ادعای فرزند مالک هم نامبرده چنین حقی نداشته چون قبل از فوت آن حق به شما انتقال داده شده و تا زمانیکه اقدامات شما در ملک موجب افراط یا تفریطی نشود ، مسولیتی نسبت به خرابی یا نقصی که به ملک وارد میشود ، ندارید و ورثه هم نمی‌توانند شما را مجبور به برگرداندن به حالت ماقبل یا پرداخت وجهی نمایند