03 آذر 1402

تسبیت در وقوع جنایت

دسته بندی : کیفری | دسترسی غیر مجاز به داده ها و سیستم های مخابراتی یا رایانه ای
محمدرضا امانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام و احترام
10 روز قبل در کنار خیابان و در محل مجاز پارک کردم ، هوا در آستانه تاریکی و بعد از غروب آفتاب بود ، هنگام پیاده شدن یک دوچرخه برقی که نه نوری و نه مشخصه و علامتی داشته باشد تغییر مسیر داده و به علت سرعت بسیار بالا و عدم استفاده از کلاه ایمنی ، سرش به آسفالت برخورد کرده و من از فرط حول که در حال سکته بودم اعلام کردم که من مسبب شدم و واقعیت اخلاقی نیز همینگونه میباشد ، خودم راسا به 110 و اورژانس زنگ زدم و خودرو را به پارکینگ کلانتری منتقل کردم و افسر راهور هم به استناد قانون مقصر 100 در 100 منو اعلام کردم ، جالبتر اینکه هیچ خط و خشی برروی ماشینم نمیباشد فقط پلیس راهور از قسمت داخلی درب یک لکه بسیار کوچک پیدا کرد ،متاسفانه بعد از 4 روز فوت شد که جوانی 34 بود که روحش شاد باشد . شایان ذکر اینکه تمامی مدارکم اعم از گواهینامه و بیمه ثالث و هر مدرکی که لازم باشد را دارم و تحویل داده ام و هیچگونه بازداشتی هم توسط کلانتری نشدم سوال اینکه نهایتا چه حکمی صادر خواهد شد ؟ جریمه دولتی حبس میباشد یا جریمه نقدی ؟ قابل توجه اینکه من نیز هیچگونه سوء پیشینه ای ندارم

پاسخ کارشناس حقوقی :

باسلام، در این موارد تحت عنوان مسبب جنایت اصولا حکم به پرداخت دیه صادر خواهد شد. و حبس متصور نمی باشد.